Inge-Ida.reismee.nl

Franz Josef - Queenstown

Hoi..

Afgelopen nacht heeft het ontzettend geregend...Ik kon er haast niet van slapen al die herrie op het dak.. maar we zijn vertrokken naar Qweenstown. Het was 'n aardige afstand maar het ging vanzelf. Nou ja vanzelf.... de omgeving he, je kan er maar niet genoeg van krijgen. Weer vele bochten omhoog, omlaag, schitterend gewoon.

We zijn via de state highway 6 naar beneden gegaan. Via Haast, Wanaka richting Qweenstown. We zijn gestopt voor 'n bakkie in Arrowtown. Dit is het bekenste goudzoekersstadje van New Zeeland. Wij hebben niets gevonden trouwens... De laatste berg naar Qweenstown leek 'n beetje op de trollenberg in Noorwegen (voor sommige bekend). Onderweg hebben we bij een baai in Makarora weer gepicknickt in de zon want die was inmiddels weer door gebroken en hebben we geen regen meer gezien.

Vanochtend hebben wij het wat rustig aan gedaan. We hebben genoten van het parasailen. Vanaf de camping was het 'n gaaf gezicht zoals ze van de berg kwamen. Charl en Sandra hadden een excursie ‘s ochtends en 's middags zijn we met z'n vieren met de kabelbaan omhoog gegaan. Charl heeft nog gerodeld en wij van het uitzicht genoten en gekeken hoe iedereen naar beneden kwam.

Charl had gelezen dat je in Qweenstown de beste en grootste hamburgers kon eten. Nou wij opzoek, je wil niet weten hoe groot... de gewoonste was al groot en de mannen namen de grootste, op 'n klein stukje na had Inge hem helemaal op en Charl liet zich niet kennen die liet hem helemaal verdwijnen. Op ons gemak weer naar de camping gelopen waar we aan het bij komen zijn van die hamburger.

Morgen gaan we richting Invercargill Groetjes weer van ons